Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad! Tar imot både ris og ros.

tirsdag 4. september 2012

Hjemmelaga ripssaft

Deilig smak av høst!
1 kg bær
1,5 - 2 dl vann

Ha bær og vann i en kjele. Du trenger ikke rense bærene, men ikke ta med blad. Har du 2 kg bær, dobler du vann og sukkermengden. Har du 3 kg, trilpler du mengden, osv.
Kok opp og la det trekke til bærene skifter farge og "sprekker". Ta det av varmen, og ha bærene i en bærpose. Hvis du ikke har det, kan du bruke en bh-pose. Sil bærene, de kan godt stå å renne av en times tid.  Mål opp hvor mange liter saft du har.
Tilsett 6 dl sukker pr liter saft. Kok opp, og ta av skummet.
Varm renegjorte flasker i ovnen på 100 grader ca 5 min. Tilsett Atamon(konserveringsmiddel) før du har saften på flasker. Jo mindre luft i flasken, jo mindre fare for mugg, så fyll opp så mye som mulig før du har på topp.
Det blir best saft på modne bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar